Magazin

"Kao nekad u osam" - Plesna događanja opet popularna u Hrvatskoj!

Published 07.12.2016.

Od kada je Ples sa zvijezdama svoja vrata otvorio u Hrvatskoj, plesni tečajevi i plesne večeri doživjeli su nagli 'bum'. Mnogi ne znaju da je Zagreb nekada bio prepun plesnih večeri, bilo u kafićima i klubovima ili na ulicama grada.

Foto: Krunoslav Bilić

Plesne večeri vraćaju se u Zagreb, baš kao nekad u osam, a namijenjene su svim zaljubljenicima u standardni, latino-američki i društveni ples.

U zagrebačkim parkovima se od 50-ih do 70-ih godina prošloga stoljeća plesalo na veliko, pa ste tako na Zrinjevcu mogli zaplesati subotom, u Maksimiru nedjeljom, a nerijetko se plesalo i na Ribnjaku. U sklopu projekta ''Ljeto na Zrinjevcu'', 'staromodni' plesnjaci vraćaju se na ulice Zagreba čim zatopli. Ako ne želite čekati ljeto, možete uživati i u plesnim večerima u poznatim zagrebačkim klubovima.

Buena Vista Club Zagreb nekoliko godina već organizira društvene plesnjake i salsa večeri, vraćajući čari starih plesnjaka na zagrebačke plesne podije. Iako su zadnjih nekoliko mjeseci bili zatvoreni, plesne večeri nastavljaju se u punom sjaju. Otvorenje sezone plesnjaka bilo je 3. prosinca, a sve nove najave možete pratiti na njihovoj
Facebook stranici.


Društvene plesnjake organizira i noćni klub Pulse u Vukovarskoj 271. Svake subote od 18:30 možete uživati u ritmovima rock n' rolla, jive-a, discofoxa, sambe, tanga i mnogih drugih plesova. Naglasak je na evergreen glazbi, a za dobru atmosferu pobrinut će se DJ Mato. Cijena ulaznice simboličnih je 13 kuna.

Plesni Centar Fredi, jedna od najuglednijih plesnih škola u Zagrebu, donosi vam još jedan u nizu plesnjaka u Zagrebu. U srijedu, 7.12. u Metropolis music & billiards klubu u Novom Zagrebu moći ćete uživati u plesnjaku, plesnoj radionici i show programu. Početak plesnjaka je u 20 sati, a zabavljat ćete se moći sve do ponoći. Dok čekate srijedu, pogledajte kako je bilo na zadnjem Fredijevom plesnjaku.
Uoči Božića, Ministarstvo Magije u Ritmu Grada priprema nam Yule Bal, po uzoru na Harry Potter knjige i filmove. Event je humanitaran, skupljat će se donacije u obliku odjeće, obuće, igračaka, knjiga i svega ostalog što može usrećiti djecu u domovima. Party počinje u 20:00h, a plesat će se na raznu muziku, od klasike pa sve do moderne glazbe. Bacite oko na službeni Facebook event za više detalja.

Također, nekoliko puta mjesečno organizira sensual plesnjake na dva floora: salsa floor i sensual room. Na plesnjacima se izmjenjuju razni plesni istruktori sa besplatinim radionicama, a često organiziraju i nagradnu igru za svoje goste. U Ritmu Grada salsu možete zaplesati već danas, 7.12. od 21:00h, na božićnoj proslavi plesne škole Salsa de Fuego. Za više informacije pogledajte Facebook event.
 

plesnjaci

Foto: Krunoslav Bilić

Nakon Ritma Grada, još jedan sensual plesnjak čeka vas na Iblerovom trgu, koji organizira Cafe Petit. Ovog puta plesnjak je namijenjen ljubiteljima bachate. Za dobru atmosferu pobrinut će se Roberto Trigona, jedan od vrhunskih talijanskih DJ-eva, a između setova bachate, a možda se nađe i pokoja salsa.


U zadnje vrijeme sve su više popularni salsa plesnjaci i sensual plesnjaci. Svake srijede u Žapcu, u Jarunskoj 5, možete zaplesati uz ritmove salse, bachate i kizombe, a nerijetko se nađe i koja plesna radionica i promotivne cijene pića.


Nadamo se da smo vam barem malo približili ovakvu vrstu zabave i da ćete proučiti što se sve nudi od plesnih aktivnosti u Zagrebu. Ne bojte se ako 'ne znate' plesati kao i svi oko vas. Izađite na plesni podij i zabavite se kao nikad do sad!

Autorica: Dora Markuz

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno