#BLOG

Apel za pravdu! - od pokojne Jasmine Čelice

  Nema pravde u Hrvatskoj. Korumpirani suci puštaju kriminalce, ali zato debelo...

#WRITES TulumarkaUser6986

01.04.2011.

 

Nema pravde u Hrvatskoj. Korumpirani suci puštaju kriminalce, ali zato debelo naplaćaju i zatvaraju pošteni narod koji nema kriminalca za zaštitnika.

 

Mlada Puljanka Jasmina Čelica, vrijedna i perspektivna studentica poslijediplomskog studija, svoj je život tragično završila prije dvije i pol godine.

Preminula je nakon što je na nju u Zagrebu, na ugli Zvonimirove i Šulekove, bezobzirno jureći u svom Jeep Cherokee autu, na pješačkom prijelazu naletio Marko Leko.

Ubio ju je radeći prometni prekršaj, zaobilazeći drugo vozilo koje je stalo da pješake propusti - zgazio je nedužnu studenticu 'gurajući' se bezobzirno svojim SUV autom preko pješakog prijelaza.

Kamo je tako žurio? Tko je taj Marko Leko, osim što je Jasminin ubojica? Marko Leko je sin poduzetnika, više je puta kažnjavan zbog prekršaja u prometu. Kako se dogodila nesreća?

Imao je tada Marko Leko 21 god. i projurio je pored ostalih vozila koja su stala kako bi Jasminu propustila na pješačkom prijelazu.

Naletio je na nju i odbacio je dvadeset metara u stranu. DVADESET METARA!

Zaustavio se tek nakon četrdesetak metara, što ukazuje na preveliku i nedozvoljenu brzinu.


Mlada Jasmina preminula je od ozljeda nekoliko sati poslije. Marko Leko je nakon uviđaja pušten!!! Čak se tim istim vozilom kojim je ubio Jasminu odmah uputio u daljnju vožnju.
Što je bilo dalje? Od tog dana Jasminin ubojica je slobodan čovjek, koji nije platio niti kunu kazne za ubojstvo, niti je vidio zatvor makar izdaleka!
Sutkinja Ivančica Cvitanović odredila je kaznu po čl. 272 st .4 KZ - dala je kaznu od godinu dana zatvora i tri godine bez vozačke dozvole. Na prvostupanjsku
presudu se žalilo i državno odvjetništvo i okrivljenik.
Nakon 10 mjeseci čekanja 03.11.2009. na Županijskom sudu u Zagrebu sudsko vijeće u sastavu toga suda Lepe Singer kao predsjednice vijeća,
te Sonje Brešković Balent i Lidije Vidjak, kao članova vijeća , uz sudjelovanje više sudske savjetnice Ivane Špehar Janković kao zapisničarke , donijelo je odluku da se uvaži žalba okrivljenog Marka Leka na visinu kazne!? Odlučili su da se kaznu od godinu dana zatvora zamijeni uvjetnom kaznom u trajanju od tri (3) godine, uz istovremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Presuda je čitana u nazočnosti zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Cvjetka Ariha i sada novog branitelja okrivljenika , odvjetnika Milenka Umičevića.
Kao olakotna okolnost Marku Leku uzeto mu je to što je mlad, (iako se to inače računa
samo do 21 god starosti), te da mu je to prvi put. PRVI PUTA ŠTO? MARKOVO PRVO UBOJSTVO???
Znači li to da svi mladi vozači imaju pravo jedanput, prvi put , nekažnjeno nekome oduzeti život?

DA SVI SMIJEMO PRVI PUTA UBITI ČOVJEKA, PA DOBITI OPOMENU I BITI SLOBODNI I BEZ KAZNE DOK PO DRUGI PUT NE UBIJEMO ČOVJEKA???Kakvo je pravosuđe u Hrvatskoj???
Što bi svatko od Vas, ne dao Bog te nesreće i Vama, dao nekome kao kaznu za ubojstvo Vašeg vlastitog djeteta?
Molimo vas da o ovome upoznate javnost! Zato da se i drugima ne dogodi što i nama.


Ogorčeni Jasminini roditelji
Sonja i Nebojša Čelica

Zadnji blogovi

Aktualno