#BLOG

Užasna vijest: U 28. godini preminuo Avicii, jedan od najvećih DJ-a na svijetu

Švedski DJ Avicii, pravim imenom Tim Bergling, pronađen je mrtav....

#WRITES Tulumarka

20.04.2018.

Švedski DJ Avicii, pravim imenom Tim Bergling, pronađen je mrtav. Imao je samo 28 godina. Vijest o njegovoj smrti potvrdila je njegova glasnogovornica Diana Baron, izvijestio je Billboard.

"S velikom tugom moram objaviti vijest o gubitku Tima Berglinga, poznatog kao Avicii", napisala je u priopćenju. "Pronađen je mrtav u Muscatu u Omanu ovog petka popodne po lokalnom vremenu. Njegova obitelj je slomljena, molimo sve da poštuju njihovu privatnost u ovim teškim trenucima. Dodatne izjave nećemo davati", dodala je. Okolnosti smrti mladića koji je bio jedan od najplaćenijih DJ-a svijeta te jedan od predvodnika suvremenog Electronic Dance pokreta i dalje su nepoznate, piše Index.hr.

Njegovu uspješnu karijeru pratila je borba s ovisnošću. Dvaput je hospitaliziran zbog alkoholizma, no zasad je nepoznato je li to imalo ikakvog utjecaja na njegovu smrt. Avicii se borio s akutnim pankreatitisom, upalom gušterače koja je uzrokovana pretjeranim konzumiranjem alkohola, a koja može biti smrtonosna. Prije četiri godine uklonjeni su mu žučni mjehur i slijepo crijevo zbog čega je bio otkazao niz nastupa. Među njegovim najvećim hitovima su Wake Me Up, Hey Brother, Levels... Dvaput je nominiran za nagradu Grammy.

Nekoliko dana prije smrti nominiran je za Billboardovu nagradu za svoj EP Avici (01) koji je objavio lanjskog kolovoza. Prije dvije godine najavio je da više neće nastupati, a u tom trenu je bio jedan od najplaćenijih DJ-eva na svijetu sa zaradom od 28 milijuna dolara.

Index.hr

Zadnji blogovi

07.01.2018.

Kakav početak!

04.01.2018.

Kakav promašaj

08.07.2014.

Show u Slavoniji!

Aktualno