Magazin

Jeste li znali? Cure danas piju više od frajera

Published 30.10.2011.

Sljedeći put kada napikiraš zgodnog komada ponesi sa sobom onu policijsku spravu za alko-test. Cura se možda razvaljuje sa cugom svako malo dok tebi prodaje nevine pričice. Da, da... cure danas piju više od frajera!

Znamo da će to pogoditi ego svakog klipana koji poskrivečki cica Žuju po kvartovskim klupicama, ali u zadnjih deset godina tinejdžerke sve više piju. Prema zadnjoj statistici prešišale su dečke, barem na američkom kontinentu. Dok su tipovi ostali na 52 posto, broj djevojaka koje konzumiraju alkohol porastao je u zadnjih deset godina na 59 posto.

Pedagozi, psiholozi, roditelji i ina odgojno-obrazovna škvadra lupa glavom o zid ne bi skužili o čemu se radi. Zašto broj dečkiju koji tu i tamo potegnu jednu čašu previše pada iz godine u godinu dok one očito ne ispušaju cugu iz ruku? Jel' im tako lakše uletiti frajeru? Ne žele ispasti mamine maze? Hoće izgledati starije nego što jesu? Osjećaju da im jezik nije dovoljno razvezan kada su trijezne? Ovo zadnje teško... Jel' su to ovi s druge strane Atlantika fakat zabrijali?

U svakom slučaju cuga danas sve više dolazi s etiketama o broju kalorija, o nutritivnom vrijednostima... skoro pa dobijemo dojam da se radi o najnovijem eliksiru za zdrav život, a ne o dobrom starom alkoholu od kojeg boli glava, koji glupu ekipu čini još glupljom, a one nešto pametnije malo manje pametnima. Jel' su to ovi s druge strane Atlantika fakat zabrijali ili i kod nas cure potežu žešće od frajera?

Krešimir Dujmović / Kuler

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno