Magazin

Tulumarka vloga: Fenomenalan 90's ARE BACK Festival u Katranu - a vidjeli smo uživo kazetu i walkman! [VIDEO]

Published 09.04.2018.

Ovog se vikenda održavao veliki 90's are back party u Katranu na 4 floora, koji je svaki ljubitelj glazbe iz 90-ih morao posjetiti, bez obzira da li volio house, pop, rock ili hip hop, na svakom je flooru bila drugačija glazba, a 8 DJ-eva pokazalo je da su eksperti kada je u pitanju ovo vremensko razdoblje.

Posjetili smo ga i mi, jer znali smo dobro da se ovo ne propušta i bili smo u pravu. 90-e su se u zagrebački Katran vratile u velikom stilu. Najveći se broj ljudi u početku večeri zadržavao na glavnom flooru s pop i trash glazbom, ali kako je večer odmicala tako su se i partyjaneri rasporedili po svim floorovima Katrana. Podmornica i Kot 2 jelena, iako malo mračniji floorovi pa ih je teško posnimiti, također su bili puni ljudi.

Ali da se vratimo na pop/trash floor gdje smo i proveli najviše vremena. Kombinacija domaćih i stranih hitova sve je oduševila - od Ellinog hita "Iza ponoći", Kasandre i "Sladoleda" do Veline i "Sherry Sherry", "Macarene", "Mambo No. 5", hitova Britney Spears... DJ-evi su oduševili! A ženski dio posjetiteljica posebno je pokazao svoje vokalne sposobnosti na Whitney Houstoninu pjesmu "I Will Always Love You", čijih je 10-ak sekundi bilo dovoljno da sve u glas otpjevaju njen srednji i najteži dio, a ostatak partyjanera nije imao šta drugo nego se nasmijati toj simpatičnoj reakciji.

Osim samo zabavljanja i plesanja, odlučili smo provjeriti i koliko su posjetitelji stvarno upoznati s 90-ima pa smo uzeli jednu kazetu i olovku i krenuli ih ispitivati da li znaju kako je to dvoje povezano.

k

Očekivali smo da će nekima biti dobro poznato o čemu se radi, ali da će svi znati... Ljubitelji devedesetih pokazali su se kao stvarno dobri poznavatelji razdoblja i njegovih hitova. Plesni su podiji cijelu večer bili krcati, a stajanja je bilo tek toliko da se uhvati zraka za daljnje razbacivanje - jer plesati i pjevati cijelu večer bez prestanka nije lako.

Dress code nije postajao, ali jedan nas je dečko oduševio svojim "novčanikom" u čijoj se ulozi našao stari walkman, jedan od najpopularnijih uređaja za slušanje glazbe tog razdoblja.

Na jednu smo se večer vratili u 90-e i bio je to zabavan povratak u prošlost koji jedva čekamo da se opet ponovi.

 

M.T.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno