Magazin

Faithless dolaze u Zagreb!

Published 13.04.2015.

Mega popularna elektronska grupa Faithless će u sklopu svog nastupa u Zagrebu proslaviti 20 godina postojanja na sceni.

"I Can't Get No Sleep"... Lyricse ziher znate, a ovog ćete ih ljeta imati priliku čuti i uživo jer Faithless dolaze u Hrvatsku! Nastupit će na ŠRC Šalata kao headlineri drugog dana prvog Zagreb Callinga  – 14. srpnja
Sister Bliss i Maxi Jazz u Zagreb ponovno dolaze u sklopu svoje velike turneje kojom obilježavaju 20 godina impresivne karijere i postojanja na sceni.


Hrvati su do sad već nekoliko puta imali priliku čuti kako Faithless zvuče uživo, a od dosadašnjih nastupa valja izdvojiti njihov nezaboravan nastup u Velikoj dvorani Doma sportova. Ovog puta zagrijavat će publiku na ionako užarenom asfaltu stadiona Šalata na kojem se i do sad održavalo mnogo velikih koncerata.

Opće je poznata stvar kako kreativnu jezgru grupe Faithless čine karizmatični frontmen Maxi Jazz, multi-instrumentalistica Sister Bliss, te producent Rollo. Davne 1995. godine izbacili su prvi singl „Salva Mea“, koji je zauzeo prvo mjesto američke dance liste, no globalni uspjeh potvrdili su jednom od najvažnijih elektronskih pjesama svih vremena – „Insomnia“ s multi-platinastog albuma „Reverence“. Par godina kasnije izbacuju jednako tako mega-popularni "God Is A DJ", a kroz vrijeme su uslijedili i mnogi drugi hitovi kao što su "One Step Too Far", "Muammad Ali", "Tarantula", "No Roots", "What About Love", "Mass Destruction" i drugi.

2010. godine Faithless su kao headlineri nastupili na 40. obljetnici popularnog Glastonbury festivala u sklopu svoje velike turneje koja je trajala skoro dvije godine. U proljeće 2011. Maxi Jazz objavio je kako je iscrpljen nastupim i da je to njihova oproštajna turneja. Ne treba posebno napominjati kako su u kratkom roku rasprodali svoje nastupe, a publika širom svijeta u kino dvoranama pratila je njihova dva finalna nastupa iz Londona.

Nakon nekoliko godina pauze, većinom posvećenih solo projektima bend se vraća na svjetsku scenu remix-albumom “Faithless 2.0”, a na svjetske pozornice spektakularnim live nastupom u punoj koncertnoj postavi kojim će rasplesati prvi Zagreb Calling.

faithless-turneja

Objavom nastupa grupe Faithless polako se zaokružuje popis izvođača prvog Zagreb Callinga. U ponedjeljak, 13. srpnja stadion na Šalati pohodit će rock “teškaši” Billy Idol, Partibrejkers i Psihomodo Pop, dok je dan kasnije (kao što je već spomenuto) rezerviran za popularne Faithless.

Ulaznice

Ulaznice za drugi dan Zagreb Callinga u prodaju kreću od srijede, 15. travnja po cijeni od 229 kn. Taj iznos ostaje do dva dana prije koncerta kad će se popesti na 249 kn.
U prodaji su i dnevne ulaznice za prvi dan po cijeni od 229 kn i ta cijena također ostaje na snazi do dva dana prije koncerta kad se penje na 249 kn. Dosad prodane ulaznice (s prvotnim datumom) vrijede za ulazak 13. srpnja. Ulaznice je moguće kupiti na službenim prodajnim mjestima Eventima i na
eventim.hr.

(foto: facebook.com/Faithless)

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno